U Višnjanu pretučen prvašić? Policija provodi istragu

16.03.2022.

20:07

Autor: Jasminka Kalčić/Dnevnik/HRT

Predrag Brkić, ravnatelj

Predrag Brkić, ravnatelj

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon Medulina, sumnja na vršnjačko nasilje i u Višnjanu. U tamošnjoj osnovnoj školi nekoliko je starijih učenika navodno pretuklo prvašića, on je završio na Hitnoj pomoći, a ravnatelj sve pokušava zataškati - sažetak je to anonimnoga pisma upućenog medijima. Policija potvrđuje istragu navoda, a pred kamerama HTV-a prvi je put u javnosti istupio i ravnatelj škole.

Tijekom snimanja priloga u školu je prvi put došla i prosvjetna inspekcija. Istražuju je li se 2. ožujka na školskome igralištu za vrijeme sportske škole, izvannastavne aktivnosti, dogodilo vršnjačko nasilje.

- Po nama, to je dječji sukob kojeg smo mi sankcionirali prema Pravilniku o pedagoškim mjerama, a ako smo pogriješili, netko drugi će nam na to ukazati. Mislim da nismo pogriješili, kaže ravnatelj OŠ Jože Šurana iz Višnjana Predrag Brkić.

Policija proučava snimke videonadzora škole na kojima je zabilježen i događaj. Iz PU istarske priopćili su: "Porečka je policija 2. ožujka zaprimila liječničku prijavu o ozlijeđenome djetetu. Zbog sumnje da je riječ o vršnjačkome nasilju, policija obavlja izvide i o svemu utvrđenom izvijestit će državno odvjetništvo".

Iz porečke Hitne pomoći potvrđuju da je 2. ožujka dijete pregledano. Otac prvašića u pismu upućenom Glasu Istre iskazuje ogorčenje.

Iz pisma oca ozlijeđenog djeteta

Iz pisma oca ozlijeđenog djeteta

Foto: Dnevnik / HTV

- Supruga je o događaju izvijestila razrednicu i čim je došla doma, sina je odvela na Hitnu pomoć, gdje mu je pregledom liječnica utvrdila ozljede glave, obje ruke, udarac desne očne vjeđe i obrve, te površinskih ozljeda vlasišta. Tog dana su ta petorica sina nazivala pogrdnim riječima, udarali su ga naizmjence po glavi i licu, držali ga za ručice da ne pobjegne, prijetili su mu da ako nekome kaže, da će ga tek onda isprebijati još jače, a sve to uostalom dokazuju i ozljede, napisao je.

Škola je ukorom kaznila dvojicu učenika starijih razreda zbog neprihvatljivog ponašanja tijekom sata. Prvašić, nakon što neko vrijeme nije dolazio na nastavu, sad je opet pohađa, doznajemo. Ravnatelj ističe da nije ravnodušan prema događaju, no da su u pitanju djeca i mora se sve pozorno ispitati.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!