Učenici u Bjelovarsko-bilogorskoj od ponedjeljka u školskim klupama

31.08.2022.

15:02

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama, čiji je osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija, počinje sljedećeg ponedjeljka u školskim objektima, a ne na daljinu, istaknuo je u srijedu župan Marko Marušić nakon sastanka s ravnateljima. 

Sastanak je sazvan uoči početka nove školske godine kako bi se razgovaralo o izazovima koje donosi školska 2022./23., posebice o drastičnom poskupljenju cijene plina i struje, priopćili su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.


Očekuje nas neizvjesna jesen u kojoj računamo i na pomoć države. No, neovisno o poskupljenjima, djeca u školama neće biti u hladnom, a mi ćemo kao osnivači zajedno sa školama pokušati racionalizirati troškove i ostvariti određene uštede, istaknuo je župan Marušić.


Naglasio je da će svi učenici nastavu polaziti u školi, a ne na daljinu, bez obzira na radove koji traju u pojedinim školskim zgradama. Najopsežniji su trenutačno u OŠ Rovišće, no i njihovi će učenici nastavu imati u učionicama, i to prema istom rasporedu od prošle školske godine.


Razgovaralo se i o osiguranju prijevoza učenika osnovnih škola. Prema riječima mjerodavne pročelnice Andree Prugovečki Klepac, u tijeku je postupak javne nabave. Iako on neće biti završen do početka nastave, problema s prijevozom neće biti jer je s tvrtkom Čazmatrans već postignut dogovor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!