16:21 / 14.05.2021.

Autor: T.V./HRT

Vatavuk: Nakon izvješća unutarnjeg nadzora donijet ću primjerene odluke

novi v.d ravnatelja zagrebačkog KBC Sestre Milosrdnice Zoran Vatavuk

novi v.d ravnatelja zagrebačkog KBC Sestre Milosrdnice Zoran Vatavuk

Foto: HTV / HRT

Svim pacijentima u KBC-u Sestre milosrdnice osigurano je redovito pružanje medicinskih usluga, sustav funkcionira, a v.d. ravnatelja intenzivno razgovara sa svim voditeljima ključnih odjela radi rješavanja akutnih problema, poručio je javnosti novi v.d ravnatelja zagrebačkog KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk. Tijekom sljedećeg tjedna očekuje izvješće unutarnjeg nadzora i mišljenje radničkog vijeća, nakon čega će donijeti primjerene odluke.

Vatavuk se priopćenjem oglasio o stanju u KBC-u opterećenom nedostatkom kadra i narušenim međuljudskim odnosima.

- Problemi koji su KBC Sestre milosrdnice proteklih nekoliko dana doveli našu ustanovu u središte javnog zanimanja, počevši od nedostatka kadrova na radiologiji do narušenih međuljudskih odnosa, ne utječu na redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima naše bolnice, izjavio je izv. prof. dr. Zoran Vatavuk. Istaknuo je da je od trenutka imenovanja na tu dužnost intenzivno vodio razgovore sa svim voditeljima ključnih odjela kako bi se pronalazila organizacijska i kadrovska rješenja koja jamče da će svaki pacijent dobiti na vrijeme potrebnu skrb i zahvat.

Radi se na osiguranju dovoljnog broja radiologa u skladu s potrebama bolnice na sve tri lokacije, te usklađuje organizacija rada koja treba omogućiti pacijentima usluge na vrijeme, posebno onkološkim i drugim pacijentima s težim oblicima bolesti. 

- Najvažnije je da smo u stanju svoje unutarnje probleme rješavati daleko od očiju javnosti, jer to dokazuje i našu snagu i odgovornost najvećeg broja zaposlenika. Posvećeni smo svojim primarnim ciljevima - pružanju pravodobnih usluga pacijentima, ali i očuvanju ugleda naše bolnice koja je stjecana desetljećima. Zato sam zatražio od svih zaposlenika da se okrenu ispunjavanju svojih obveza, a od odgovornih osoba i čelnika pojedinih dijelova sustava da sve probleme koji su u njihovoj nadležnosti rješavaju u najkraćem roku, posebice u međuljudskim odnosima, jer su svi naši pojedinačni interesi manje važni od interesa pacijenata i doprinosa zdravlju nacije, ističe dr. Vatavuk.

Tijekom sljedećeg tjedna bit će nastavljeni razgovori u svim odjelima bolnice u kojima će se zajedničkim naporima nastojati pronaći rješenja za neke od problema koji su doveli do nezadovoljstva dijela zaposlenika, ali i zabrinutosti pacijenata.

- Nema razloga za bilo kakvu zabrinutost jer smo u ovih nekoliko dana pokazali da možemo odgovorno upravljati i bolnicom i svim procesima u njoj. Sva svoja dugogodišnja iskustva i sposobnosti stavio sam u funkciju osiguranja mira i stvaranja optimalnih uvjeta rada za sve zaposlenike, kaže v.d. ravnatelja i ističe da je njegov zadatak pripremiti KBC Sestre milosrdnice za skori izbor ravnatelja ustanove.

- Kada dobijem izvješća povjerenstva za unutarnji nadzor i kontrolu rada KBC-a te mišljenja Glavnog radničkog vijeća glede prispjelih pritužbi, a to očekujem tijekom sljedećeg tjedna, donijet ću odgovarajuće odluke u skladu sa svojim ovlastima. O njima ću izvijestiti sve naše zaposlenike, ali i hrvatsku javnost jer je moje opredjeljenje da sav naš rad treba biti transparentan, ističe dr. Zoran Vatavuk ujedno se očitujući o mnogobrojnim upitima medija o tijeku rješavanja problema i otvorenih pitanja u KBC-u Sestre milosrdnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!