16:09 / 06.08.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Gust promet na cestama, mnogi su izgleda odlučili izbjeći subotu

Sa graničnog prijelaza Rupa

Sa graničnog prijelaza Rupa

Foto: Dnevnik / HRT

Promet je vrlo gust na svim prometnicama prema Jadranu i na graničnim prijelazima. Na Maclju se tijekom dana čekao oko dva sata na izlazu iz zemlje, u smjeru Slovenije te oko pola sata na ulazu u Hrvatsku. Putnici dolaze iz Njemačke, Austrije, Poljske, Češke, Nizozemske.

Pojačan je promet i na Graničnome prijelazu Rupa. Mnogi su očito željeli izbjeći veliku subotnju smjenu turista i pristižu gotovo cijeli dan, kazala je u Dnevniku HTV-a naša reporterka Danijela Minić. Prema policijskoj statistici preko svih cestovnih graničnih prijelaza u RH - do ponoći je ušlo nešto manje od 290 tisuća putnika, od čega ih je oko 220 tisuća stranih.

Jedna putnica na Maclju rekla je kako su putovali pola sata, jer su išli zaobilaznicom. Koristili su navigaciju, te zaobilazne pute. Dodala je da su bili na moru u Hrvatskoj i da su se lijepo proveli. Gospodin koji putuje prema Sloveniji kazao je kako čeka već sat i pol na izlazu iz Hrvatske prema Sloveniji.

- Na austrijsko-slovenskoj granici nema čekanja, a na slovensko-hrvatskoj granici... Na slovenskoj strani dvadesetak automobila, na hrvatskoj vidite, nema ih mnogo. Uglavnom dobro vrijeme za putovanje. Ljetovat ćemo u Hrvatskoj, idemo u Biograd, kazao je turist koji ide prema Jadranu.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 29. kilometru između čvora Karlovac i čvora Jastrebarsko u smjeru Zagreba promet je tekao jednim prometnim trakom. U jednom trenutku u smjeru Zagreba, kolona je bila duga čak sedamnaest kilometara. Pogledajte video!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!