15:23 / 17.11.2021.

Autor: HRT

Vlada razriješila Tomislava Petrica

Tko odlazi, a tko ostaje u Vladi?

Tko odlazi, a tko ostaje u Vladi?

Foto: IMS/HTV / HRT

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila dosadašnjeg ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU-a (SAFU) Tomislava Petrica, koji je uhićen u aferi "Softver" zajedno s bivšom ministricom Gabrijelom Žalac.

Na temelju prijedloga Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, razriješen je ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, priopćila je Vladina služba za odnose s javnošću.

Zdravko Marić
imenovan je guvernerom, a Stipe Župan zamjenikom guvernera Republike Hrvatske u Azijskoj infrastrukturnoj investicijskoj banci, sukladno Zakonu o potvrđivanju Statuta Azijske infrastrukturne investicijske banke (Narodne novine Međunarodni ugovori, broj 7/21.).

Također je izvan snage stavljen zaključak Vlade od 24. srpnja 2019. godine kojim je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić imenovan članom Skupštine društva Plinacro d.o.o., koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!