10:17 / 10.06.2021.

Autor: B.A./HRT

Zadnji dan Mirke Jozić: "Nitko od nas nije radio nepotrebne javne nabave"

Mirka Jozić

Mirka Jozić

Foto: HTV / HRT

Mirka Jozić, pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, kojoj je danas zadnji radni dan u gradskoj upravi, za HRT je komentirala odluku novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića o obustavi javnih nabava.

- Ne mogu to komentirati, u neku ruku logičan, možda ima tu i nelogičnosti, ovisi što se time htjelo poručiti, što se htjelo napraviti. Ne može mi biti obrazloženje da se obustave sve nepotrebne javne nabave, osobno smatram da nitko od nas nije radio nepotrebne javne nabave. Jer ako su nepotrebne, onda ih ne bi ni pokretali. Može se zaustaviti da se vidi što je pokrenuti i to, ali nikako da se zaustavi sve, rekla je Jozić, dodavši da javne komunalne usluge moraju funkcionirati.

Komentirajući današnji sastanak Tomaševića s premijerom Andrejem Plenkovićem rekla je da je jako važno i dobro da se sastanu i razgovaraju o ključnim temama kao što su obnova i financijsko restrukturiranje.


- Očekujem da bi mogli imati konstruktivni sastanak, nikakav drugačiji ne bi smio biti, dodala je.


Jozić smatra da je u osam godina rada napravila puno i da je ostavila dobar trag te da će nova postava imati dobre temelje za nastavak pripremljenih projekata. Zaželjela im je svako dobro i puno sreće, poručivši da im je na raspolaganju.


- Ostajem u Zagrebu, naravno, neću daleko otići, bavit ću se svačim, rekla je Jozić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!