U Bedekovčini tuča veličine lješnjaka, prometnice pod vodom

13.06.2022.

20:47

Autor: HRT

Kiša potopila ceste kod Poznanovca

Kiša potopila ceste kod Poznanovca

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Snažno nevrijeme praćeno vjetrom i tučom pogodilo je u ponedjeljak šire stubičko i bedekovčansko područje. 

Najteže je bilo u Bedekovčini gdje su zrna tuče bila veličine lješnjaka. U naselju Poznanovec - nanosi leda bili su visoki 20 centimetara. 

Očevici govore o katastrofalnim prizorima. Neke su ceste pod vodom. Na terenu su vatrogasci koji saniraju štetu. Snažna tuča pogodila je i Dubovec kod Gornje Stubice.

Treća je to u nizu tuča koja je u posljednjih 20-ak dana pogodila Krapinsko-zagorsku županiju.

Župan Željko Kolar proglasio je prirodnu nepogodu za područje Općine Hum na Sutli nastalu uslijed jake tuče 25. svibnja, a 2. lipnja tuča je izazvala velike štete na poljoprivrednim površinama na području gradova Klanjca i Oroslavja te općina Kumrovec, Zagorska Sela i Veliko Trgovišće. Nakon tog nevremena stradala područja obišla je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković kako bi se uvjerila u razmjere štete.

Galerija
Kiša potopila ceste kod Poznanovca, Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Kiša potopila ceste kod Poznanovca, Foto: Zeljko Hladika/PIXSELLKiša potopila ceste kod Poznanovca, Foto: Zeljko Hladika/PIXSELLKiša potopila ceste kod Poznanovca, Foto: Zeljko Hladika/PIXSELLKiša potopila ceste kod Poznanovca, Foto:  Zeljko Hladika /PIXSELLNevrijeme u Zagorju, Foto: HTV/HRTNevrijeme u Zagorju, Foto: HTV/HRTNevrijeme u Zagorju, Foto: HTV/HRTNevrijeme u Zagorju, Foto: HTV/HRT

- Vinograd nam je totalno otišao, vrt je gotov, napravili smo sve, taman kad smo trebali uzimati iz vrta, nemam više ništa, rekla je Marija Novosel, Lug Poznanovečki.

- Ja to nisam doživio u ovih 50 i nešto godina, strašno, imamo velike štete na gospodarskim i privatnim objektima, ceste su zakrčene, rekao je Darko Ban, načelnik općine Bedekovčina.

- Vatrogasci su tu, Županijska uprava za ceste, komunalno poduzeće, raščišćavaju prometnice. D-24 je opet prohodna, još je velika količna vode na prilaznoj cesti prema brzoj cesti, na tom dijelu su najviše i nastradali objekti, rekao je Stjepan Skuliber, načelnik Stožera civilne zaštite Zagorske županije.

Nešto iza 20 sati snažna kiša je počela padati i u Zagrebu te okolici. Tuča je kratko padala i u Svetoj Nedelji.

Galerija
Sveta Nedelja, Foto: Zoran Jašek/HRT
Sveta Nedelja, Foto: Martina Mišak/HRTSveta Nedelja, Foto: Martina Mišak/HRTSveta Nedelja, Foto: Martina Mišak/HRTSveta Nedelja, Foto: Martina Mišak/HRTSveta Nedelja, Foto: Martina Mišak/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!