Zbog traumatičnog događaja u Mlinovima, stručna pomoć policijskim službenicima

25.09.2021.

14:15

Autor: HRT

Nikolina Grubišić Požar

Nikolina Grubišić Požar

Foto: HRT / IMS

Nikolina Grubišić Požar iz PU zagrebačke u izjavi novinarima ponovila je dosad poznate detalje zločina u zagrebačkim Mlinovima, dodavši kako policija nije dosad imala saznanja o obitelji niti je u njoj ikada bila pružena intervencija.

- Iskoristila bih priliku da kao policijska službenica, a isto tako u svoje osobno ime kao majka i roditelj, izrazim iskrenu sućut majci i članovima šire obitelji, kazala je dodavši da će policijskim službenicima, s obzirom na to da se radi o vrlo traumatičnom događaju, biti pružena stručna pomoć.

Nižu se reakcije na nezapamćen zločin u zagrebačkom naselju Mlinovi. Vijest o ubojstvu troje maloljetne djece udarna je u austrijskim medijima, čiji je ubojica, otac djece, austrijski državljanin. Temeljem prvih informacija zločin u zagrebačkom naselju Mlinovi koji je jutros potresao Hrvatsku, spada u domenu osobne psihopatologije, komentirala je za Hrvatski radio ugledna psihologinja Marina Ajduković, profesorica na Studiju za socijalni rad zagrebačkog Pravnog fakulteta. 

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević kazala je da je nevjerojatna, ali moguća životna situacija da djeca stradaju od ruku onih koji bi ih trebali najviše zaštititi. 

Stižu i reakcije politike. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!