Kraljica Elizabeta II. na klimatskom samitu: "Vrijeme je za akciju!"

01.11.2021.

22:18

Autor: B.A./Hina/HRT

Elizabeta II.

Elizabeta II.

Foto: Alberto Pezzali / Pool via REUTERS

Britanska kraljica Elizabeta II. poručila je u ponedjeljak UN-ovu samitu o klimi da je vrijeme da se s riječi prijeđe na djela i pozvala svjetske čelnike da misle na buduće generacije kada pregovaraju o ograničavanju globalnog zagrijavanja.

Kraljica je trebala osobno nazočiti skupu koji se održava u Glasgowu, ali su joj liječnici savjetovali da se odmara dva tjedna pa je poslala video snimku govora.


- Mnogi se nadaju da će vas nakon ovoga samita, u povijesnim knjigama koje tek treba napisati, opisati kao čelnike koji nisu propustili priliku; i da ste odgovorili na poziv budućih generacija, kazala je 95-godišnja kraljica.


- Da ste s konferencije otišli kao zajednica nacija s odlučnošću, željom, planom da prionete rješavati utjecaj klimatskih promjena; i da ste shvatili da je vrijeme da se s riječi prijeđe na djela, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!