13:13 / 08.02.2022.

Autor: Hina/Reuters/A.P.C.

Kuleba: Ukrajina ne želi prijeći svoje 'crvene linije'

Predsjednik Emmanuel Macron u Kijevu

Predsjednik Emmanuel Macron u Kijevu

Foto: Thibault Camus / Pool via REUTERS

Ukrajina s interesom očekuje razgovore s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom koji je nakon boravka u Moskvi stigao u posjet Kijevu, no ne želi prijeći svoje crvene linije, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba. 

- S interesom čekamo signale koje je Emmanuel Macron donio iz Moskve. Više sam puta ponovio da smo otvoreni za dijalog, da smo konstruktivni i tražimo diplomatsko rješenje, no nećemo prijeći naše crvene linije i na to nas nitko ne može prisiliti, rekao je šef ukrajinske diplomacije Dmitro Kuleba, govoreći na konferenciji za novinare uz ministre Austrije, Češke i Slovačke.


Predsjednik Macron je u Ukrajini nakon posjeta Moskvi u kojoj je šest sati razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.


Francuski dužnosnik je nakon sastanka Macrona s ruskim predsjednikom izjavio da je Putin pristao ne pokretati nove vojne manevre u blizini Ukrajine.


Kako piše agencija Reuters, još uvijek se ne zna što Rusija dobiva zauzvrat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!