Ukrajina: Dvoje djece danas poginulo, šestero ozlijeđeno

04.09.2022.

01:46

Autor: HRT/Hina/DPA

Mikolajiv, arhivska fotografija

Mikolajiv, arhivska fotografija

Foto: Umit Bektas / REUTERS

Osmero djece u Ukrajini ubijeno je ili ozlijeđeno u ruskim napadima i pri nemarnom rukovanju streljivom, objavili su ukrajinski dužnosnici.

- U Zelenodoljsku, Rusi su ubili 9-godišnjeg dječaka, napisao je vojni upravitelj Dnjipropetrovske oblasti Valentin Resničenko na Telegramu.

Otprilike desetero ljudi ukupno ozlijeđeno je u raketnim napadima, a mnogi od njih ozbiljno, rekao je Resničenko.

Došlo je i do raketnih napada u Mikolajivskoj oblasti na jugu Ukrajine. Tamo je 8-godišnje dijete navodno ubijeno u raketiranju, a drugo dvoje djece i četvero odraslih osoba je ozlijeđeno.

Ukrajinske vlasti u sjevernoj Černigivskoj oblasti su također zabilježile brojne napade ruskog topništva, u kojima je oštećeno nekoliko zgrada.

Za ozljede nekolicine djece dijelom su krivi i sami Ukrajinci. Bacač granata je opalio na izložbi oružja u pokrajinskom glavnom gradu Černjihivu. Petero ljudi, uključujući četvero djece u dobi između 2 i 12 godina, pritom je ozlijeđeno. Ured javnog tužitelja je pokrenuo istragu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!