Svjetska trgovinska organizacija odgodila ministarski sastanak zbog "omicrona"

27.11.2021.

07:25

Autor: HRT/Hina/D.D.

WTO odgodila sastanak zbog "omicrona"

WTO odgodila sastanak zbog "omicrona"

Foto: Denis Balibouse / REUTERS

Svjetska trgovinska organizacija-WTO objavila je da odgađa svoj prvi ministarski sastanak u četiri godine zbog pogoršanja zdravstvene situacije, čime je postala i prva velika diplomatska 'žrtva' novog soja koronavirusa nazvanog "omicron".

Ministri članica WTO-a trebali su se okupiti idući tjedan na sastanku, koji se smatra i testom važnosti te organizacije.


Iz WTO-a su tim povodom rekli da su se članice kasno u petak složile da odgode ministarsku konferenciju, nakon što je nova varijanta koronavirusa dovela do ograničenja putovanja, koja će mnoge ministre spriječiti da stignu u Ženevu gdje se trebao održati taj sastanak. Novi datum sastanka nije određen.


Švicarska, gdje je u Ženevi sjedište WTO-a, u petak je zabranila izravne letove iz Južne Afrike i okolne regije te uvela testiranje i karantenu za putovanja iz drugih zemalja, uključujući Belgiju, Hong Kong i Izrael.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!