13:32 / 06.04.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

U BiH u utorak "crni" rekord, umrlo 99 zaraženih koronavirusom

U BiH "crni" rekord, umrlo 99 zaraženih

U BiH "crni" rekord, umrlo 99 zaraženih

Foto: Armin Durgut / PIXSELL

U Bosni i Hercegovini u utorak je zabilježen rekordni dnevni broj umrlih s dijagnozom covid-19, jer je u protekla 24 sata potvrđeno čak 99 takvih smrtnih slučajeva.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, od ponedjeljka su umrle 63 osobe kod kojih je ranije potvrđena zaraza, a u Republici Srpskoj 33. Još tri smrtna slučaja su s područja distrikta Brčko.

Uz nove slučajeve potvrđene u utorak u BiH je do sada preminulo ukupno 6978 osoba.

Prema podacima koje prikuplja američko medicinsko sveučilište John Hopkins, BiH je sada peta na svijetu s 203 smrtna slučaja povezana s koronavirusom na 100 tisuća stanovnika.

Iako je broj umrlih najveći od izbijanja epidemije u ožujku 2020., broj novozaraženih smanjuje se u odnosu na prethodni tjedan. Tako je nakon testiranja više od 5500 uzoraka zaraza potvrđena kod 1093 osobe.

Prošlog tjedna dnevne brojke zaraženih bile su rekordne pa je u jednom danu zabilježeno više od dvije tisuće takvih slučajeva.

U BiH su i dalje na snazi različite mjere ograničenja pa je tako u većem dijelu Federacije BiH zabranjen rad ugostiteljskih objekata, dok u RS mogu raditi terase kafića i restorana.

U Federaciji BiH i daje vrijedi zabrana kretanja u noćnim satima, dok u RS-u nema policijskog sata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!