11:47 / 24.03.2021.

Autor: HRT/Hina

Bivši talijanski premijer Berlusconi završio u bolnici

Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi

Foto: Yara Nardi / REUTERS

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u bolnici je od ponedjeljka i neko vrijeme neće moći prisustvovati javnim događanjima, prenose agencije u srijedu. 

Još uvijek nije jasno zašto je 84-godišnji medijski tajkun hospitaliziran, ali jedan od čelnika njegove stranke Forza Italia potvrdio je za agenciju AFP da je Berlusconi u bolnici radi kontrola te d "nije ništa ozbiljno".

Berlusconi jutros nije mogao prisustvovati sudskom ročištu u Milanu, javlja Reuters.

Silvio Berlusconi već je bio hospitaliziran u rujnu zbog plućne infekcije izazane covidom-19, a zatim je nekoliko dana proveo u centru za kardiovaskularne bolesti u Monaku zbog srčane aritmije, a za sobom ima i operacije 2019. te 2016. zbog srčanih tegoba.

Njegovi odvjetnici nisu u srijedu zatražili odgodu novog ročišta u procesu Ruby-Ter, a riječ je o skandalu trakavici "Rubygate" i famoznim večerima "bunga-bunga" koje je Silvio Berlusconi organizirao za mlade žene u svojoj luksuznoj vili u okolici Milana i bogato ih je nagrađivao.

U toj aferi Berlusconi i još 28 osoba sudski su gonjene zbog lažnog svjedočenja i podmićivanje svjedoka.

Proces Ruby-ter odnosi se općenito na novčane svote koje je Berlusconi isplaćivao mladim ženama i glazbenicima koji su sudjelovali na bunga-bnga večerima u zamjenu za šutnju.

Prema tužiteljstvu, za šutnju" je Berlusconi isplatio deset milijuna eura od 2011. do 2015. od čega sedam milijuna samo Ruby, djevojci koja je bila maloljetna kada je sudjelovala na tim zabavama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!