Ministrica Brnjac u Dnevniku HTV-a: 'Last minute' bit će značajan

27.03.2022.

20:05

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

 Nikolina Brnjac

Nikolina Brnjac

Foto: Dnevnik / HRT

Ministrica turizma, Nikolina Brnjac za Dnevnik HRT-a je rekla kako je još jedan veliki izazov pred nama vezano  turističke sezone. Od početka godine do danas, otprilike je 680 tisuća turističkih dolazaka s otprilike oko 2 milijuna noćenja, naglasila je.

- Mi smo, gledajući brojke, na 99 posto u odnosu na 2019. godinu, ali kada se usporedimo s 2021, godinom, naši su rezultati veći za 24 posto, rekla je ministrica Nikolina Brnjac i dodala kako samo u ožujku imamo preko 750 tisuća noćenja i samim time smo 110 posto premašili 2021. godinu.

Naglašava kako će nam i ove godine biti prednost to što je Hrvatska auto destinacija, ali kako kaže, veseli nas i najava međunarodnih linija k našem jugu, tako da možemo očekivati veliki broj međunarodnih letova.

- Najvažnije je poslati poruku da je Hrvatska odgovorna i održiva turistička destinacija, naglašava ministrica i dodaje kako je došla zadnja informacija s tržišta Poljske, da unatoč poskupljenjima nema otkazivanja boravka u Hrvatskoj.

Hrvatska je održiva i odgovorna turistička destinacija

Hrvatska je održiva i odgovorna turistička destinacija

Foto: Dnevnik / HRT

Brnjac je rekla kako će ove godine „last minute” biti značajan, ali, kako kaže - sav booking koji je bio do 24. veljače, bio je iznad razine od 2019. On je zbog geopolitičke situacije usporen, ali bitno je da nije stao.

- Možemo biti relativno zadovoljni i s nadolazećim uskršnjim praznicima. Moramo i prvim turistima poslati poruku da smo održiva i kvalitetna destinacija s velikom turističkom ponudom, rekla je i dodala kako je ministarstvo turizma kreiralo posebnu oznaku održivog turizma 'Hrvatska prirodno tvoja' . Samim time šalje se poruka ne samo brige za okoliš, već i interakcije između lokalne kulture.

Na pitanje što je s pandemijskim mjerama, ministrica je rekla kako je pandemija još uvijek s nama i moramo svi biti na oprezu. Što se tiče ulaska u Hrvatsku, pravila su slična kao prošle godine. Naglasila je kako Stožer prati situaciju u Hrvatskoj i izvan nje i temeljem toga donosi određene mjere.

Ministrica naglašava kako inflacija utječe na turističku potražnju, ali da svaka kvaliteta ima svoju cijenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!