Ćorić: Vlada će ublažiti rast cijena plina i struje

05.02.2022.

10:14

Autor: IMS/HTV/HRT/

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

Foto: HRT / IMS

Vlada priprema paket mjera za ublažavanje rasta cijena plina i struje, a trebao bi biti predstavljen do kraja mjeseca. Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić komentirao je najavljeno poskupljenje energenata u Splitu tijekom akcije "Zazeleni svaki dan" kojoj je cilj pokazati kako promjenom svakodnevnih navika zajedno možemo učiniti pozitivne korake u smanjenju štetnog utjecaja na klimu i okoliš.


- To je nešto na što ne možemo značajnije utjecati osim mjerama koje će Vlada donijeti i na taj način, prije svega ugroženim skupinama, a onda i ostalima, u kontekstu plina omogućiti kroz sniženo porezno opterećenje da ovaj udar bude manji. Mi smo ga spriječili do 1.4. Većina europskih zemalja i gradova već su doživjeli značajno povećanje. U Hrvatskoj se to, što se tiče kućanstava, odnosno građanstva, nije dogodilo. Prvog travnja ćemo težiti ka tome da i rast cijene struje i plina bude što je moguće manji. Mislim da ćemo u tome i uspjeti, kazao je Ćorić u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!