16:00 / 12.11.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Hrvatskoj i HTZ-u američke turističke nagrade Travvy Awards

Hrvatskoj i HTZ-u američke turističke nagrade Travvy Awards

Hrvatskoj i HTZ-u američke turističke nagrade Travvy Awards

Foto: Grgo Jelavic/Zvonimir Barisin/Srecko Niketic / PIXSELL

Hrvatska je u Miamiju u SAD-u dobila brončanu nagradu među najboljim destinacijama na Mediteranu, a Hrvatska turistička zajednica (HTZ) srebro među najboljim europskim turističkim organizacijama, izvijestili su danas iz HTZ-a, dodajući da se radi o nagradama Travvy Awards, poznate u svijetu i kao "turistički oskari".

Te su nagrade dodijeljene na svečanosti krajem ovog tjedna u Miamiju sedmi puta, a direktorica HTZ-ovog predstavništva u New Yorku Ina Rodin, koja je nagrade i preuzela, je to ocijenila "odličnom vijesti" za Hrvatsku i njezin turizam.

- Oduševljeni smo što je Hrvatska i dalje popularna među najboljim ambasadorima, turističkim agentima i njihovim klijentima. Dobiti dva prestižna Travvy priznanja, broncu u kategoriji najbolje mediteranske destinacije i srebro za europsku turističku organizaciju odlična je uvertira u 2022. Ta priznanja od vodećih stručnjaka u industriji daju nam i vjetar u leđa te su i dokaz vrijednog rada, predanosti i sveukupnog nastojanja HTZ-a i naših turističkih kolega iz cijele zemlje da prikažu Hrvatsku u najboljem svjetlu kao destinaciju koja će uspješno privlačiti američke turiste, poručila je Rodin.

Uz srebro koje je pripalo HTZ-u, zlato je otišlo Irskoj, dok je u kategoriji najbolje destinacije na Mediteranu, uz brončanu Hrvatsku, zlato pripalo Grčkoj, kažu iz HTZ-a.

To je komentirao i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglašavajući da osvojiti takve nagrade u pandemiji predstvlja izniman uspjeh i postignuće cjelokupnog hrvatskog turističkog sektora.

- Te nagrade se dijele izborom struke odnosno touroperatora i turističkih agenata. Uz vrlo dobre rezultate turističkog prometa ostvarenog s američkog tržišta u ovoj godini te uz uvođenje dva direktna leta na relaciji New York Dubrovnik, ova priznanja predstavljaju dodatnu potvrdu odlične pozicije naše zemlje na turističkoj karti svijeta, dodao je Staničić.

Posebno ističe da je srebro HTZ-u u kategoriji najbolje europske turističke organizacije veliko zadovoljstvo i potvrda odličnog rada svih njegovih suradnika u HTZ-u, ali i dodatna motivacija za dalje da Hrvatsku dodatno približimo ljubiteljima putovanja kao sigurnu, kvalitetnu i sadržajnu destinaciju.

Godišnje nagrade Travvy Awards dodjeljuju se u organizaciji Northstar Travel Media, LLC, s ciljem isticanja najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodjeljuju se različitim dionicima.

Ove su godine te nagrade dodijeljene na temelju više od 130 tisuća glasova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!