16:33 / 01.07.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Ana Marušić

Zadar postao ljetna baza Ryanaira, novi letovi

Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Foto: REUTERS/Phil Noble/File Photo

Foto: - / REUTERS

Zadar posljednjih tjedana nema povoljnu epidemiološku situaciju, no djelatnici u turizmu još vjeruju da će sezona biti bolja od lanjske. Slično razmišljaju i predstavnici niskotarifnog zračnog prijevoznika koji najavljuje nove letove iz zadarske Zračne luke.

Zadar postaje jedna od Ryanairovih ljetnih baza. Niskotarifni prijevoznik ovog će ljeta povezivati zadarsku zračnu luku s 37 odredišta, od kojih je čak 17 novih.


- Ovdje će biti smještena dva bazna zrakoplova, koja će odrađivati 78 tjednih letova na 37 ruta, od početka ovog mjeseca i tijekom kolovoza. Postoji velika želja za putovanjima, vidimo to u ovom poslu. Netko u Irskoj, gdje cijelo vrijeme pada kiša, da bi stigao na mjesto kakvo je Hrvatska, ispunit će kakve god treba formulare da bi proveo odmor ovdje, kaže Dara Brady, direktor marketinga Ryanaira.


Nove linije uključuju nova odredišta u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Poljskoj, dodatne letove za Veliku Britaniju. Tako je prošle godine najavljeni plan napokon ostvaren.

- Zadar je najavljena baza i moram napomenuti da ove godine imamo 37 destinacija Ryanaira, a podsjećam da smo ih rekordne 2019. godine imali 21. To pokazuje nu izrazito dobru suradnju Ryanaira i Zračne luke Zadar, potencijal Zadra i okolice i mogućnost daljnjeg širenja naše suradnje, izjavio je direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić.


Ove se sezone očekuje oko 60 posto od rekordnog prometa Zračne luke, no u konačnici, i ovogodišnji rezultati i optimistične projekcije za one koje slijede, ovisit će ipak o situaciji s koronavirusom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!