Sestre ljubav prema konjima pretvorile u obiteljski posao

21.04.2021.

07:18

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Sestre iz Đakova otvorile školu jahanja

Sestre iz Đakova otvorile školu jahanja

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Đakovčanke Ivna i Katarina od djetinjstva su zaljubljene u konje, a danas imaju vlastite ljubimce s kojima odlaze na jahanje u prirodu čim uhvate slobodan trenutak. Kolika je njihova ljubav prema konjima potvrđuje činjenica da su se u jednom trenutku života odlučile na kupnju vlastitih konja pokrenuvši obiteljski posao i školu jahanja.


Svako jutro maleni Antun dolazi na jahanje. Tu je vještinu svladao prije nekoliko mjeseci i poput pravog jahača zna što konji najviše vole.

Antun obožava konje baš kao i Ivna koja je svoju ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila pretvoriti u obiteljski posao, iskoristivši poticaje za samozapošljavanje.

- Kako se bavim konjima već 17 godina, odlučila sam otići na tečaj za licenciranog voditelja terapijskog jahanja. Puno pomaže, djeca i popričaju, puni su vedrija, puno su raspoloženija, puno su aktivnija, više pamte, više se trude, kaže Ivna Marija Ćorić, vlasnica obrta za terapijsko jahanje i promicanje kvalitete života i zdravlja, iz Đakova.

Uz terapijsko jahanje, prvi koraci u sedlu mogu se naučiti u školi jahanja.

- Zovemo ga od milja Mazonja, ima 21 godinu i evo ja ga jašem već godinu dana. Malo je star, ali zaigran, kazala je Anđela Domazet.

U brizi o konjima Ivni pomaže i sestra Katarina. Višegodišnje iskustvo u radu s konjima i znanje ekonomista dobro su poslužili u funkcioniranju ove mini ergele na kojoj je trenutačno sedam konja.

- Uvijek morate pristupiti konju mirno i morate biti mirni i staloženi oko njega, zato što oni osjete kada se vi bojete, osjete kad ste tužni, kada ste sretni, oni sve osjete, kazala je Katarina Ćorić.

U planu je i proširenje posla i na druge sportske aktivnosti. Na početku poslovnog izazova, ovim mladim Đakovčankama, sudeći po njihovoj ljubavi prema konjima, to je bio i jedini logični izbor.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!