Sve više turista u zaobalju

18.08.2021.

21:21

Autor: Elvira Dizdarević/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Sve više turista u zaobalju

Sve više turista u zaobalju

Foto: Dnevnik / HRT

Rezultatima ovogodišnje turističke sezone na Kvarneru svi su zadovoljni, a posebice područje Novog Vinodolskog. Naša ekipa provjerila je što turiste iznova privlači u taj kraj.

Očuvana priroda, mir, kulturna baština, biciklističke i planinarske staze - samo su neki od aduta zaleđa Novog Vinodolskog. Otkriva ih sve više inozemnih i domaćih gostiju!


- Nas je sedam prijatelja, volimo se zabavljati, glasno slušati glazbu, i ovdje nikome ne smetamo. Imamo jacuzzi, a blizu nam je i more, priča Nikita, gost iz Njemačke.


Mjesta su ovo u koja se gosti vraćaju iznova.


- Ovdje kad dođete stvarno se čovjek može odmoriti, a ako se poželi okupati za pet minuta je na moru. Ako je na moru prevruće i prevelika gužva za 20 minuta je u Fužinama, rekao je Goran Ravančić, gost iz Zagreba.


Sve veća potražnja za smještajem na području Ledenica, Batera i Krmpota vraća život u Vinodolsko zaleđe! Obnavljaju se stare kuće, grade bazeni!


- Do sada smo iznajmljivali samo po ljeti, ali planiramo proširiti ponudu, razmišljamo o sauni i novim sadržajima koji bi bili povoljniji za zimu. Naši gosti su najčešće Nijemci i uglavnom obitelji s djecom jer im odgovara mir i tišina, objašnjava Roberta Radolović, iznajmljivačica.


Slobodnih mjesta nema ni u obiteljskim kućama bez bazena!


- Osmi i deveti mjesec su puni i imam najave za listopad, do polovice listopada smo puni, rekla je Ivanka Svetić, iznajmljivačica.


Iako slabo naseljeno područje, u posljednjih desetak godina iznjedrilo je stotinjak iznajmljivača. Većina ih razmišlja o cjelogodišnjem turizmu. 


- Imamo dobru ponudu zaobalja. Radi se o biciklističkim stazama, planinarskim, vidikovcima, nebeski labirint, staklena kapelica, gastro ponuda, lovni turizam, nabraja Vladimir Butković, direktor TZ-a Novi Vinodolski.


Razloga je više nego dovoljno za posjet i odmor u vinodolskom zaobalju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!