07:51 / 18.08.2021.

Autor: Klara Dujmović/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Turistička sezona nadmašila očekivanja u Nacionalnom parku Brijuni

Velik broj turista

Velik broj turista

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Turistička sezona nadmašila je očekivanja što potvrđuju i u Nacionalnom parku Brijuni. To otočje svaki dan posjeti velik broj turista pa se dostižu rezultati iz pretpandemijske 2019. godine. 

Za 15 minuta plovidbe stiže se iz Fažane na Veliki Brijun. Svakodnevno ovdje pristaje nekoliko izletničkih brodova. U prosjeku dnevno između tisuću i 1400 izletnika otkrije ljepote Brijuna.

- Mi nudimo dva tipa izleta našim jedan organizirani posjet u pratnji vodiča u trajanju 4 sata. I taj tip izleta organiziramo 4,5 puta na dan. Drugi tip izleta je namijenjen onima koji žele samostalno otkriti otok, rekla je Marija Štoković, voditeljica Službe za izletnički turizam NP Brijuni.

Mamac su prirodne ljepote, bogata kulturno-povijesna baština i životinjski svijet safari parka. Najbrojniji su posjetitelji domaći gosti, a zatim Nijemci. Ima i Francuza. 

Nacionalni je park od početka godine do sada posjetilo oko sto tisuća posjetitelja. Uz izletnike koji svakodnevno posjećuju otočje, ima i gostiju koji borave u tamošnjim hotelima. 

- Moramo reći da je sezona jako, jako dobra. Možda i najbolja do sada. 2019 je bila najbolja godina, a sada smo u odjelu smještaja 23% bolji od 2019. Što se tiče brojki, tu smo nešto slabiji, 16 do 20% nam je posjetitelja u ovom izletničkom dijelu, rekao je Marno Milotić, ravnatelj JU NP Brijuni.

I u posezoni se očekuje dobra posjećenost. Kasno ljeto i jesen idealni su za razgledavanje ovoga otočja. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!