Turistička sezona na Krku ne jenjava

24.08.2022.

20:33

Autor: Jelena Tomac/Dnevnik/P.F./HRT

Turisti na Krku, hvale odredište

Turisti na Krku, hvale odredište

Foto: Dnevnik / HRT

Proteklog vikenda, čak mjesec dana prije u odnosu na prošlu godinu, grad Krk ostvario je milijun noćenja u komercijalnom smještaju. Sezona na otoku i dalje je u punom jeku pa se očekuju i novi turistički rekordi.


Kolovoz se primiče kraju, ali ne i turistička sezona u Krku. Živo je i na plažama i u središtu grada.

- Ovo nam je treći put da odmor provodimo na Krku. Odsjeli smo u kampu, veoma je lijepo. Prati nas dobro vrijeme, grad je lijep, plaže, more - to je razlog zašto smo tu, objasnio je Christoph, gost iz Njemačke.

Odlazi se na izlete, obilaze se znamenitosti. Kroz krčki kaštel ove je godine prošlo više od 100.000 posjetitelja.

- Frankopanski kaštel je ove godine iznimno posjećen. Za razliku od prošle godine ove godine imamo jako puno Mađara i Poljaka. Jako ih zanima naša povijest, dive se našim starinama, rekla je Alisa Škvorc, kulturni interpretator u Frankopanskom kaštelu.

Predaha nema ni za ugostitelje.

- Kako bi mi rekli u žargonu nije jenjalo ništa. Još uvijek ima puno gostiju, fluktuacija je velika, zainteresirani su kao i početkom sezone, prepuni smo svaku večer svaki dan. Gosti prepoznaju kvalitetu i svakako se onda vraćaju, istaknuo je Dalibor Perinčić, šef kuhinje u restoranu Casa del Padrone.

Vraćaju se i u kvalitetan smještaj. Kamp s pet zvjezdica sustigao je brojeve iz 2019. godine.

- Ovdje sam s obitelji četvrti put. Kamp je prekrasan, nije prevelik, parcele su lijepe, mirno je. Za obitelj savršeno, smatra Thomas, gost iz Njemačke.

- Mi svaki ciklus investicija od 3-4 godine podižemo kvalitetu što se tiče smještaja i kompletne usluge u kampu. To nam se višestruko vraća kroz cijenu i kroz goste koji nas posjećuju u sve većem broju, objasnio je Bruno Bogdanić, direktor Krk Premium Camping Resorta.

Upravo visokokategorizirani smještaj, koji se i bolje puni, jedan je od turističkih aduta Krka.

- Posljednje dvije godine bilježimo trend smanjenja kapaciteta niže kategorije, 3 i 2 zvjezdice u korist visokokategoriziranog smještaja, osobito 5 zvjezdica, istaknula je Ivana Kovačić, direktorica TZ Grada Krka.

Odlična predsezona, cjelogodišnje poslovanje dijela kampova te uspješna sezona zaslužni su za to što je milijunto noćenje ostvareno već polovinom kolovoza. Najave su dobre i za posezonu pa se može očekivati da se na Krku kao rekordna i referentna više neće spominjati pretpandemijska 2019., nego upravo ova 2022. godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!