EY Svjetska poduzetnica godine Doris Hsu iz Tajvana

09.06.2023.

13:06

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Tajvanska poduzetnica i izvršna predsjednica kompanije GlobalWafers Doris Hsu dobitnica je ovogodišnje nagrade EY Svjetski poduzetnik godine, izvijestili su iz hrvatskog ogranka EY.

Za nagradu EY Svjetski poduzetnik godine ove godine konkuriralo je 49 nacionalnih pobjednika iz 45 zemalja iz svijeta, među kojima je na dodjeli nagrada u Monacu bila i hrvatska ekipa zajedno s hrvatskim onkurentom za tu nagradu Vjekoslavom Majetićem, osnivačem i vlasnikom tvrtke DOK-ING.

Majetić je u ožujku ove godine proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, ističući se sa DOK-ING u domaćoj konkurenciji po sjajnim poslovnim rezultatima i društvenom doprinosu, jer proizvodi i razvija robotizirane sustave posebne namjene koji štite ljudske živote u obavljanju najopasnijih poslova, primarno u razminiranju, vatrogastvu i rudarstvu, navode iz EY-a.

Vjekoslav Majetić: Svi se krećemo prema uspjehu istim, trnovitim putem


Za nagradu EY Svjetski poduzetnik godine HSU je izabrao stručni žiri ovogodišnjeg izbora. U objašnjenju te nagrade navodi se da je vidjela potencijal u materijalima koji se nalaze na vrhu poluvodičke industrije - silicijskim pločicama - te da danas pruža inovativna, napredna tehnološka rješenja vodećim proizvođačima čipova.

Tvrtka GlobalWafers je najveći tajvanski i treći najveći svjetski proizvođač silicijskih pločica, a njezini proizvodi su sastavni dio gotovo svih tehnologija u modernom društvu.

Izbor za EY Svjetskog poduzetnika godine održava se od 2001. i okuplja najperspektivnije poduzetnike iz svijeta.

Povodom sudjelovanja u tom svjetskom izboru, Majetić je poručio da mu je bilo zadovoljstvo biti dio tog programa, upoznati poduzetnike raznih profila iz cijelog svijeta te čuti njihove zanimljive i inspirativne priče. Svima koji su se natjecali je čestitao, smatrajući da su svi dokaz da je ideju moguće pretvoriti u globalno priznati poduzetnički uspjeh.

- Biti ovdje u ovakvom natjecanju poduzetnika svjetskih za mene je velika čast. Ponosim se s time što je komisija u Hrvatskoj izabrala mene da predstavaljam sve poduzetnike u Hrvatskoj. Vidi se da imamo svi skupa iste probleme, svi se krećemo prema uspjehu istim trnovitim putem i mislim da je dobro da smo podijelili neka naša iskustva. Dapače, nekim iskustvima možemo jedni druge nadopunjavati, rekao je Vjekoslav Majetić, vlasnik DOK-ING-a i dobitnik nagrade EY Poduzetnik godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!