08:55 / 09.03.2021.

Autor: HRT/M.N.

Započelo zaprimanje zahtjeva za izravne potpore

Potpore poljoprivrednicima

Potpore poljoprivrednicima

Foto: Borka Juras Slamić / HRT

U podružnicama Agencije za plaćanja započelo je zaprimanje jedinstvenih zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2021. godinu.  U svrhu što uspješnije prevencije širenja bolesti COVID-19 mole se poljoprivrednici da dogovore dolazak u Agenciju telefonskim putem ili elektroničkom poštom.

Svoj zahtjev poljoprivrednici mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 17. svibnja 2021. godine. 


Poljoprivrednici koji posjeduju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis. Svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede (bivša Savjetodavna služba) i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.


Za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može se zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja 2021. godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje.


Podnošenje jedinstvenog zahtjeva u roku za zakašnjele zahtjeve je do 11. lipnja 2021. godine, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja, napominje Ministarstvo poljoprivrede.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!