12:50 / 30.03.2021.

Autor: V.G./HRT

Anušić pozitivan na koronu, nalaz stigao usred sastanka s premijerom

Plenković na sastanku sa županom Anušićem

Plenković na sastanku sa županom Anušićem

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić pozitivan je na koronavirus nakon što se jutros testirao zbog puta u Vojvodinu, a nalaz je dobio na početku sastanka s premijerom Plenkovićem u Osijeku.Prethodno su, pak, obojica kao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak bili na otvorenju novoizgrađenog putničkog pristaništa za riječne kruzere na rijeci Dravi u Osijeku.

- Danas ujutro uoči dolaska predsjednika Vlade RH, smo u Zavodu za javno zdravstvo obavili testiranje zbog sutrašnjeg puta u Vojvodinu. Na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji trebali smo održati sastanak 31. ožujka u Monoštoru. Nalazi su stigli oko 11.15 sati, pozitivan je nalaz župana Ivana Anušića i dvoje članova Kabineta. Župan je zbog pozitivnog nalaza napustio sastanak te će biti u izolaciji, priopćili su iz ureda župana, koji nije imao nikakve simptome bolesti.

Situaciju je komentirao i premijer Andrej Plenković.

- Situacija nije nešto posebno čudna s obzirom da epidemija traje godinu dana. Mi smo bili na pristaništu, došli smo ovdje, 10-ak minuta nakon početka sastanka župan je dobio obavijest da je pozitivan, on je odmah napustio sastanak. Nažalost, pandemija traje i to se događa. Vjerujem da će biti dobro i da neće biti ozbiljnijih simptoma, rekao je Plenković dodajući da je pazio i da se nisu rukovali.

 Poručio je i da će empidemiolozi odlučiti treba li ići u izolaciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!