18:49 / 04.09.2021.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Branitelji odmjeravaju snage na sportskim susretima u Vukovaru

Sportski susreti u Vukovaru

Sportski susreti u Vukovaru

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Vukovaru se održavaju 10. sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske, kojima je svake godine domaćin drugi grad. Ove godine na susretima sudjeluju članovi trinaest udruga iz cijele zemlje, a natječu se u sedam disciplina.

Početak sportskih susreta označilo je postrojavanje svih 250 natjecatelja. Recept za pobjedu otkrio je Darko Mikulin iz Udruge branitelja policije Osječko-baranjske županije. Morate, kaže, biti sportaš od prijei kad dođete na kuglanje morate biti koncentrirani.

Dan je to kad se natječu, okupljaju i prisjećaju ratnih vremena, da se sjete poginulih kolega i razmijene iskustva koja su stekli u međuvremenu, kažu Željko Šalković iz Udruge branitelja policije Sisačko-moslavačke županije i Mato Božić iz Udruge branitelja policije grada Vukovara.

- Pazite i ovaj dan je, koliko je sad lijep. Mi se družimo i opuštamo, ali je protkan upravo s emocijma iz 90-ih i ratnih godina, kaže Nikola Stojanović iz Udruge branitelja policije Sisačko-moslavačke županije. Upravo je to i bio povod za pokretanje susreta, ali i kako bi se podsjetilo na izniman doprinos policije tijekom rata.

Više u videoprilogu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!