16:38 / 17.05.2021.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Vukovar: u drugom krugu dva bivša i sadašnja HDZ-ovca

Glasovanje

Glasovanje

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U drugi krug izbora za vukovarsko-srijemskog župana idu HDZ-ov Damir Dekanić i bivši HDZ-ovac, nezavisni Josip Dabro. Dosadašnji gradonačelnik Ivan Penava će u utrku s HDZ-ovim kandidatom Nikolom Mažarom.

Ivan Penava s uvjerljivom prednošću od gotovo 20% glasova birača ulazi u drugi krug za gradonačelnika Vukovara.

- Razlika je vrlo, vrlo velika, iznad očekivanja rezultat u gradsko vijeće, 42% za gradsko vijeće i to nam daje dosta razloga za zadovoljstvo, daje potvrdu svega onoga što smo činili kroz protekle godine, rekao je Penava, kandidat IP-NL i HKS-a za vukovarskoga gradonačelnika.

I ne sumnja u svoju pobjedu. No, velika prednost u postotcima ne zabrinjava HDZ-ova kandidata Nikolu Mažara.

- Želimo Vukovar razvoja, kvalitetnih radnih mjesta. Dosta je politike sukoba, dosta je politike podjela i vjerujem da će to građani prepoznati i da ćemo naravno dobiti svoga gradonačelnika i onda nastaviti raditi zajedno za Vukovar, rekao je Mažar.

Na razini Vukovarsko-srijemske županije nije bilo većih političkih iznenađenja. U utrci za župana HDZ-ov kandidat Damir Dekanić osvojio je 38% glasova.

- Očekivao sam nešto bolji rezultat, ne mogu reći, međutim ljudi su rekli što žele, koga žele, u najvećem broju, najvećem postotku žele mene i uvjeren sam da će tako biti i u drugom krugu, rekao je Dekanić.

U koji ide s nezavisnim Josipom Dabrom. Njemu, kao ni Penavi, birači nisu zamjerili izlazak iz HDZ-a.

- Ovo je velika prilika, jedinstvena prilika da krenemo raditi u VSŽ, da ne budemo zatočenici nikakvih starih stranačkih struktura i vjerujem, evo, kao što je i rezultat jučer pokazao da su građani svjesni situacije, rekao je Dabro, kandidat grupe birača za vukovarsko-srijemskog župana.

A jesu li Slavonci spremni na promjene, znat će se već za dva tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!