Sanirano oštećenje vodoopskrbnog cjevovoda na području županjske Posavine

02.02.2022.

08:17

Autor: Podnevni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Darko Čengić

Darko Čengić

Foto: Podnevni dnevnik HTV-a / HRT

Više od 100 tisuća stanovnika županjske Posavine jučer ostalo je bez vode jer je u krčenju kanala uz autocestu Lipovac-Zagreb izvođač radova oštetio regionalni cjevovod blizu mjesta Štitar. U ranim jutarnjim satima normalizirana je vodoopskrba na cijelom distribucijskom području. 

Ekipe Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odmah po dojavi izašle su na teren te pristupile sanaciji kvara.


Radovi su trajali cijelu noć i šteta je do jutros sanirana, a voda je puštena u pogon. 


- Voda je u potpunosti zdravstveno ispravna sukladno svim zakonskim parametrima o vodi za piće i nije potrebno prokuhavati je, rekao je rukovoditelj tehničkog sektora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Darko Čengić


Moguće je sporadično zamućenje vode u nekim dijelovima distribucijskog područje te je Čengić građane pozvao da takve slučajeve prijave na besplatni telefonski broj 0800 2254 kako bi to otklonili.


Osim što je 100 tisuća stanovnika ostalo bez vode, štetu je tek potrebno procijeniti, a tvrtka koja je izazvala štetu prijavljena je nadležnim tijelima, rekao je Čengić.
Šteta na regionalnom cjevovodu je sanirana, radovi su trajali cijelu noć i ekipe su bile na terenu. Bez vode je cijelu noć ostao i veći dio Vukovarsko-srijemske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!