Dobre vijesti za 860.000 umirovljenika

12.04.2021.

19:32

Autor: Kristina Bojić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

COVID dodatak

COVID dodatak

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika naglasila je u Dnevniku HRT-a kako su zadovoljni postignutim dogovorom, ali da postoje i prigovori, jer kako govori dodatak su trebali dobiti svi umirovljenici.

Galerija
COVID dodatak, Foto: Kristina Bojić/HRT
COVID dodatak, Foto: Kristina Bojić/HRT

- Umirovljenika s mirovinom do 4 tisuće kuna je 860 tisuća i oni su najranjiviji te stoga je ovaj dodatak važan, istaknula je.

Kada je premijer rekao da ćemo dobiti dodatak, dobili smo vjeru da će se to i dogoditi, govori Fortuna.

- Umirovljenika koji imaju mirovinu do tisuću petsto kuna u Hrvatskoj je oko 266 tisuća i oni će sada dobiti skoro još jednu cijelu mirovinu, istaknula je i dodala kako je najviše umirovljenika s mirovinom od 2 do 3 tisuće kuna i njih ima 360 tisuća.

- Mora se spomenuti da ovaj dodatak nije oporeziv i umirovljenici će ga dobiti u cijelosti. Ta će im jednokratna pomoć puno značiti, naglasila je Fortuna.

Apelirala je na umirovljenike da se svi idu cijepiti što prije te da ne gledaju koje je cjepivo u pitanju s obzirom na to da je svako cjepivo bolje od necijepljenja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!