14:17 / 21.02.2022.

Autor: HRT

HDZ: Oporba okrenula ploču, izvela verbalni salto mortale

Hrvatska demokratska zajednica na Facebooku prozvala oporbu

Hrvatska demokratska zajednica na Facebooku prozvala oporbu

Foto: Matija Habljak/Facebook / PIXSELL

Hrvatska demokratska zajednica na Facebooku se oglasila o oporbi. Kažu da je nakon uhićenja "okrenula ploču" i izvela "verbalni salto mortale" jer je prvotno tvrdila da HDZ "drži šapu na pravosuđu". 

Objavu prenosimo u cijelosti: 


Oporba jučer: Pravosudna tijela nisu neovisna, HDZ njima vlada! Oporba danas: Zaštitimo tijela koja rade neovisno - to je borba za vladavinu prava!


Nikola Grmoja: Ovakav DORH treba demontirati! Dalija Orešković: HDZ drži USKOK i DORH u šaci! Peđa Grbin: DORH, umjesto da bude neovisna institucija, produžena je ruka politike! Nino Raspudić: Pravosuđe je produžena ruka vladajuće strukture! DORH je najveći problem Hrvatske. Bojan Glavašević: HDZ drži pravosuđe za gušu! Sandra Benčić: DORH zbog HDZ-a ne vodi borbu protiv korupcije. Ivan Penava: Došlo je mračno doba za Hrvatsku, ljude uhićuju zbog FB objava!


I još jednom Grmoja: Uhićenjem Posavca HDZ skreće pažnju s afere u Kutini! A sada i Arsen Bauk (umjesto ponovno Grbina): DORH pokazuje nepogrešivi smisao za tajming i političku ravnotežu. I uhićenjem Posavca svjedočimo vješto izvedenom manevru DORH-a.


Eto, sve je to „dosljedna“ oporba do neki dan zborila. Pljuvala je po pravosudnim tijelima i policiji nad kojima je, kao, HDZ „stavio šapu“, problematizirala tajminge postupaka, postupanja, tražila demontažu DORH-a… No nakon uhićenja ministra Horvata - druga ploča. Verbalni salto mortale. Oporba je, kao, na braniku tih istih institucija. Ispada da su oduvijek štitili njihovu neovisnost. Evo samo dio recentnih izjava, a još bismo ih desetke mogli izvući:


Benčić: Plenković je nezapamćenim napadom na pravosuđe zabio zadnji čavao u lijes institucija pravne države! Grbin: To je ulazak u diktaturu! Dalija Orešković: Sve snage društva pozivam da podrže rad svih nadležnih tijela. Marija Selak Raspudić: USKOK je već napravio rekonstrukcije Vlade! Penava: Premijerov napad na DORH i USKOK sasvim je dovoljan indikator za shvatiti radikalnost problema njegovog viđenja vladavine prava!


Sad prozivaju predsjednika Andreja Plenkovića da je "nezapamćeno" prozvao DORH, a "zaboravljaju" što su sami radili. "Zaboravljaju" i koliko je Milanović, uvodeći nove standarde u komunikaciji, vršio pritisak na DORH, otvoreno ga optužujući i napadajući nakon Afere Janaf. Pritom se podjednako otvoreno hvalio da je kao premijer bio informiran o tajnim izvidima - što je najizravniji udar na neovisnost pravosuđa! No o tome ni riječi iz oporbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!