HDZ-ovi kandidati za lokalne izbore

23.02.2021.

22:32

Autor: Hina/HRT/V.G.

Gari Cappelli, Krešimir Ačkar

Gari Cappelli, Krešimir Ačkar

Foto: Dalibor Urukalović/Marko Lukunić / Pixsell

Gari Cappelli kandidat je HDZ-a za primorsko-goranskog župana, jednoglasno je odlučio Županijski odbor te stranke, priopćeno je u utorak. Cappelli je trenutno saborski zastupnik i predsjednik Odbora za vanjsku politiku.


- Jedan je od najuspješnijih ministara u prošlom sazivu Vlade RH - ministar turizma, a obnašao je i funkciju gradonačelnika Malog Lošinja u tri saziva, istaknuto je u priopćenju primorsko-goranskog HDZ-a.

Cappelli je bio saborski zastupnik i u razdoblju od 2007 do 2011. godine, a početkom 2000. godine je bio konzul u Trstu.


Krešimir Ačkar kandidat HDZ-a za gradonačelnika Velike Gorice 

Gradski odbor HDZ-a Velike Gorice u utorak je jednoglasno izabrao Krešimira Ačkara za kandidata te stranke na predstojećim lokalnim izborima, priopćili su iz velikogoričkog HDZ-a.

Ačkar je trenutno obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice, a ujedno je i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velike Gorice te zastupnik u Hrvatskom saboru.

Pred nama su lokalni izbori u svibnju na kojima očekujem pobjedu, a što nam potvrđuju i rezultati provedenih predizbornih istraživanja. Naša kampanja bit će naš svakodnevni rad na projektima za naše sugrađane i svakodnevna suradnja s njima, poručio je Ačkar u priopćenju.

Obećao je i da o svojim protukandidatima neću reći niti jednu lošu riječ.

Ačkar je postao obnašatelj dužnosti gradonačelnika kada je tadašnji gradonačelnik HDZ-ov Dražen Barišić u prosincu 2020. godine podnio ostavku.

Zoran Bišćan HDZ-ov kandidat za bjelovarskog gradonačelnika

Zoran Bišćan, član uprave komunalnih poduzeća Komunalac i Vodne usluge, HDZ-ov je kandidat za bjelovarskog gradonačelnika, priopćili su iz te stranke u utorak nakon sjednice Gradskog odbora na kojoj je taj inženjer strojarstva dobio jednoglasnu potporu stranačkih kolega.

Iz HDZ-a ističu da Bišćan u svojim rukama drži ne samo najvrijedniji već i najvažniji projekt ne samo za Bjelovarčane, nego i za stanovnike okolnih mjesta, misleći pritom na projekt aglomeracije Bjelovara vrijedan 260 milijuna kuna.

Zoran Bišćan rođen je 1971. u Bjelovaru gdje je završio osnovnu i srednju školu, a potom diplomirao u Zagrebu na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Dosadašnji radni vijek vezan mu je uz Bjelovar, karijeru je počeo u Tvornici opruga i metalnih proizvoda ESCO d.o.o., potom 2005. prelazi u Elektrometal, a od 2011.godine u Komunalac Bjelovar, u svojstvu člana Uprave društva. Karijeru dalje gradi kao član uprave Komunalca i Vodnih usluga, stoji u priopćenju HDZ-a.

Oženjen je i otac dvojice sinova.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!