16:32 / 30.12.2021.

Autor: Ines Milanković/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Humanitarna akcija "Palčići za Hrvatsku"

Donirana oprema

Donirana oprema

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

S krajem godine završava i humanitarna akcija "Palčići za Hrvatsku". Kroz spomenutu akciju prikupljeno je gotovo 2 i pol milijuna kuna, a novac je uložen u kupnju uređaja koji nedostaju na odjelu rodilišta i neonatologije u hrvatskim bolnicama. Posljednja, petnaesta donacija bila je za rodilište u Vukovaru.

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" i navijači Dinama - donirali su vukovarskoj bolnici 4 uređaja za Odjel ginekologije i opstetricije. Humanitarna akcija Palčići za  Odjel ginekologije i opstetricije. Humanitarna akcija "Palčići za Hrvatsku" nastavak je akcije "Vratimo palčiće u Petrovu".  

- Suma sumarum svega, preko 8,5 milijuna prikupljenih kuna u ove 2 akcije, preko 8,5 milijuna kuna doniranih u uređajima, govori Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići".

Uređaji donirani vukovarskoj bolnici vrijedni su gotovo 170 tisuća kuna. 

- Ono što je bitno naglasiti da je i ova donacija kreirana prema našim potrebama i zahtjevima. Nije bilo uzmi bilo što, nego smo doista dobili najbolje. Dobili smo reanimacijski stolić. To je jedna radna postaja na kojoj se zbrinjava novorođenčad, naglasio je Davor Bandić, dr.med., voditelj Odjela pedijatrije Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar.

Tu je i fototerapijska posteljica, torba za reanimaciju i napredni perfuzor - koji su kupili učenici OŠ Rudeš. Malenim Vukovarcima, u prvim danima života, ovi će uređaji uvelike koristiti.

- Zahvaljujem se udruzi Palčići, plavim momcima dobroga srca, zahvaljujem se osnovcima iz Rudeša, koji su pomogli i darivali taj injektor, govori Anto Blažanović, v.d. ravnatelja Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar.

Veliko srce naših Palčića - nastavlja djelovati. Najavljena je sljedeća humanitarna akcija pod nazivom "Našičke bebe - trebaju tebe" također u suradnji s BBB.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!