12:40 / 28.04.2021.

Autor: Nikolina Ćosić/Dnevnik HTV-a/IMS

Davor Filipović predstavio svoj politički program

Davor Filipović predstavio politički program

Davor Filipović predstavio politički program

Foto: Dnevnik / HRT

Sutra će kandidacijsku listu predati HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović, koji je danas službeno predstavio svoj program. Obećao je bržu obnovu Zagreba, transparentnost gradskih procesa, izgradnju Nacionalne bolnice te borbu protiv korupcije.


Antikorupcijske mjere prioritet su u programu Davora Filipovića, i to uz primjenu međunarodno priznatog antikorupcijskog standarda po uzoru na grad Prag.

- Ono što je jako važno, uvest ćemo obvezu objave imovinskih kartica svih gradskih pročelnika i direktora u gradskim poduzećima i uvest ćemo nadzor oporbe u natječaje velike vrijednosti, rekao je Filipović.

Radit će se i na unaprjeđenju zdravstva, objasnila je kandidatkinja za dogradonačelnicu Mirjana Kujundžić Tiljak.

- U suradnji s Vladom RH izgradit ćemo Nacionalnu dječju bolnicu. Unaprijedit ćemo primarnu zdravstvenu zaštitu, kaže.

Druga zamjenica, Iva Hraste Sočo, obećala je obnovu kulturne infrastrukture, ali i otvaranje novih ustanova u tom području.

- Hrvatski povijesni muzej, Hrvatski muzej naive, Hrvatski  sportski muzej i - ono što možda meni leži najviše na srcu - druga scena HNK Zagreb, ističe Hraste Sočo.

Prema HDZ-ovu programu trebao bi se ubrzati proces obnove, modernizirati javni prijevoz te izgraditi novi Dinamov stadion u Maksimiru. Podržali su to ministri, ali i potpredsjednik te predsjednik Sabora.

Kampanja je prljava od početka, kaže Filipović, pa očekuje da će takva biti i dalje. Siguran je, kaže, da će ući u drugi krug, a ondje kao protukandidata vidi Tomaševića, kojeg proziva za netransparentnost. 

- Tomislav Tomašević godinama prima milijunske donacije iz inozemstva. Govori da je bio konzultant u 40-ak zemalja u svijetu, ja ga pitam - gdje si bio, što si radio, on ne odgovara ništa, dodao je.

Neki protukandidati svoje kandidacijske liste već su predali, a Filipović će to učiniti sutra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!