19:43 / 28.04.2021.

Autor: Jelena Šarić/Maja Tanasovski/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Bitka za metropolu: nude se platforme zviždača, brane populizmu...

default error photo

Sutra u ponoć istječe rok za predaju kandidacijskih lista. Velik broj kandidata za gradonačelnika Zagreba danas je predao potpise i kandidacijske liste za Gradsku skupštinu. 

S obećanjem da će Zagrebom upravljati transparentno, Joško Klisović predao je šest i pol tisuća potpisa za svoju kandidaturu za gradonačelnika.

- I zato ću uvesti riznicu u Grad kako bi svaki građanin mogao vidjeti gdje se njegova kuna troši. Uvest ću i platformu zviždača kako bi svaki građanin ili zaposlenik gradske uprave mogao dojaviti bilo koju nepravilnost, rekao je kandidat SDP-a za gradonačelnika Klisović.

Uvjeren da će upravo on sjediti u gradonačelničkoj fotelji, Tomislav Tomašević prikupio je više od dvadeset tisuća potpisa za kandidaturu na, kako kaže, povijesnim izborima koji će obilježiti naraštaje.

- Svejedno mi je tko će biti u drugom krugu, ako ga bude. Ja sam uvjeren da ću ostvariti najbolji rezultat u prvome krugu i da ću pobijediti u drugome krugu bilo kojeg kandidata, poručio je kandidat platforme Možemo!.

 U bitku za metropolu još jednom ide Anka Mrak-Taritaš koja je za svoju kandidaturu prikupila više od šest tisuća potpisa.

- Nudit ćemo zaista jedno razumno, odgovorno upravljanje Gradom Zagrebom. Zašto? Zato što možemo, zato što znamo, zato što hoćemo, istaknula je kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnika Zagreba Anka Mrak-Taritaš

Kandidacijsku listu za Gradsku skupštinu predao je MOST. Da više zastupnika "Mosta" u Skupštini znači manje korupcije uvjeren je njihov kandidat za gradonačelnika Zvonimir Troskot koji najavljuje:

- Da ćemo biti ozbiljan faktor u politici Grada Zagreba i da ću ja isto biti ozbiljan kandidat za drugi krug.

Listu za Skupštinu izbornom povjerenstvu predao je i Tomislav Stojak.

- Mi želimo biti brana populizmu, želimo biti brana svima onima koji će obećavati Zagrepčanima brda i doline, a zapravo ne žele priznati jednu osnovnu stvar - grad Zagreb je u ogromnim financijskim problemima, rekao je Tomislav Stojak ispred svoje nezavisne liste. 

Za priliku za rješavanje tih problema borit će se oni koji sutra do ponoći predaju svoje kandidature.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!