14:56 / 29.01.2021.

Autor: J.L./I.Z./HRT

Medved: Vjerujemo da je iza nas najgore

default error photo

Čelnik Stožera civilne zaštite za obnovu nakon potresa Tomo Medved rekao je da je danas mjesec dana od potresa u Banovini, dijelu Karlovačke i Zagrebačke županije. Vjerujemo da je iza nas najgore, rekao je i zahvalio svima koji su priskočili u pomoć, osobito volonterima, Hrvatskoj vojsci, policiji, vatrogasnoj zajednici, civilnoj zaštiti, Crvenom križu, medijima. 

Vlada je donijela niz odluka kojima je pomogla potresom pogođenom području. Sva ministarstva i sastavnice Stožera danonoćno su na raspolaganju stanovništvu. Nabrojio je odluke koje je Vlada donijela nakon katastrofe koja se dogodila na tim područjima.

Najavio je da će sutra početi druga faza postupanja - uklanjanje objekata oštećenih u potresu za koje statičari utvrde da su za rušenje. Za to su mobilizirane ovlaštene tvrtke. Obnovit ćemo sve što je porušeno, poručio je i pozvao na koordiniran rad za ljude koji su izgubili svoje domove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!