09:07 / 19.03.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Mobilni uredi u općini Dvor

Ispred ureda Ministarstva graditeljstva u Sisku

Ispred ureda Ministarstva graditeljstva u Sisku

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

Službenici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, čiji će mobilni uredi danas i sutra biti na području općine Dvor, pomagat će mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga administrativna pitanja. Mobilni će uredi biti otvoreni od 10 do 17 sati.

Danas će mobilni ured raditi u naselju Rujevac, kod zgrade Područne škole te u naselju Donji Žirovac, kod Društvenog doma. Sutra će biti u naselju Divuša, kod Vatrogasnog doma te u naselju Struga Banska, također kod Društvenog doma.


Službenici će pomagati mještanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi, izvijestilo je Ravnateljstvo Civilne zaštite.

Građani će, samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca, moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka. 


Zahtjeve za obnovom objekata na potresom pogođenom području nužno je popuniti najosnovnijim podacima podnositelja. 


U Sisačko-moslavačkoj do petka ujutro prijavljena je šteta na 38 956 stambenih objekata, a pregledano je 34 648, priopćeno je iz županije, prema ažuriranim ArcGIS podacima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!