16:58 / 01.03.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Na Banovini osigurati lokacije za 50-ak biračkih mjesta

Na Banovini osigurati lokacije za 50-ak biračkih mjesta

Na Banovini osigurati lokacije za 50-ak biračkih mjesta

Foto: Goran Stanzl / HRT

Zbog oštećenja izazvanih potresima, za 51 biračko mjesto u Sisku i Petrinji te u općinama Donji Kukuruzari i Majur moraju se naći nove lokacije ili alternativni smještaj, zaključeno je danas na sastanku Državnog izbornog povjerenstva i Stožera za obnovu potresom pogođenih područja.

Povjerenstvo se u Petrinji sastalo s članovima Stožera za obnovu potresom pogođenih područja, a ondje su bili i načelnik i zamjenik načelnika Stožera potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević te predsjednik DIP-a Đuro Sessa sa suradnicima. Dogovorena je koordinacija u osiguranju organizacijsko-tehničkih uvjeta za provedbu svibanjskih lokalnih izbora u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Zaključeno je da se u Sisku i Petrinji, zbog velikih oštećenja na zgradama, moraju naći zamjenska sjedišta za Županijsko izborno povjerenstvo, kao i za gradska izborna povjerenstva u ta dva grada.

Utvrđeno je i da u tim gradovima te u općinama Donji Kukuruzari i Majur moraju naći nove lokacije ili alternativni smještaj za ukupno 51 biračko mjesto na kojem nije moguće provesti izbore zbog oštećena nastalih u potresu.

Zaključeno je da će se u daljnjoj koordinaciji Stožera i DIP-a u najkraćem roku razmotriti konkretna rješenja kako bi do kraja ožujka imali zatvorena sva otvorena organizacijsko-tehnička pitanja u vezi s provedbom lokalnih izbora na području Sisačko-moslavačke županije, priopćio je DIP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!