Središte Petrinje kakvo smo poznavali odlazi u prošlost

27.02.2021.

21:22

Autor: Eugen Husak/Dajana Šošić/Dnevnik/HRT

Rušenje u centru Petrinje

Rušenje u centru Petrinje

Foto: HTV / HRT

U središtu Petrinje srušen je još jedan od simbola grada - stari hotel. U sedam dana građevinari imaju zadatak očistiti teren na kojem je bila ta zgrada. Paralelno se radi na rušenju stare Gavrilovićeve zgrade, a idućeg će tjedna početi i rušenje zgrade Općinskog suda, javio je za Dnevnik HTV-a Eugen Husak.

 Dodao je da će se uz tu zgradu iz doba Austro-ugarske, rušiti i tri stambene zgrade iza suda, iz vremena socijalizma, pa nestaje cijeli blok. Krajem idućeg tjedna treba početi i rušenje zgrada pokraj tržnice. Kod Petrinjaca su, kaže, osjećaji podijeljeni, jer polako nestaje grad kakvog poznaju, a s druge strane, nadaju se da će nakon rušenja početi gradnja nove i sretnije Petrinje.

Idućeg tjedna u Glini i Hrvatskoj Kostajnici proradit će mobilni uredi Ministarstva graditeljstva gdje će građani moći predati zahtjeve za obnovu, a bit će iz zasigurno vrlo mnogo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!