12:16 / 16.03.2021.

Autor: Sandra Erak, Hrvatski radio

Nastavlja se projekt Srebrnjak

Bolnica Srebrnjak

Bolnica Srebrnjak

Foto: Maja Habljak / PIXSELL

Na inicijativu Dječje bolnice Srebrnjak, u dnevni red Gradske skupštine Grada Zagreba uvršten je prijedlog odluke kojom se toj bolnici daje suglasnost za osnivanje nove znanstveno-istraživačke ustanove - Centra za translacijsku medicinu.

Ravnatelj bolnice dr. Ivo Dumić Čule najavio je u emisiji Hrvatskoga radija Izaberi zdravlje početak radova na izgradnji Dječjega centra za translacijsku medicinu idućih mjesec ili dva.

Na Hrvatskom radiju o projektu Srebrnjak

Na Hrvatskom radiju o projektu Srebrnjak

Foto: Hrvatski radio / HRT

Time bi trebale biti otklonjene i bojazni da bi moglo propasti 60 milijuna eura osiguranih za taj projekt iz europskih fondova.

- U slučaju da sve bude po planu, ja se iskreno nadam da bi prve pomake tj. prvu lopatu mogli vidjeti u mjesec ili dva, rekao je za Hrvatski radio  dr. Ivo Dumić Čule.

Projekt težak 432 milijuna kuna uključuje izgradnju zgrade i opremanje zgrade opremom koja je tada bila predviđena i ona će se sada sigurno donekle promijeniti, dodao je.

- Ugrubo možemo podijeliti zgradu na nekakve dvije cjeline, jedna koja je prvenstveno posvećena translacijskoj medicini, što je otkriće novih dijagnostičkih, terapijskih postupaka i lijekova i primarno je fokusirana na znanost. To je 70 posto zgrade, a ostatak je namijenjen liječenju djece i ovdje primarno govorimo o dječjoj kardiokirurgiji, pojasnio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!