Otac nestalog Mateja: Postoje nedoumice oko snimki i mobitela

03.02.2022.

20:06

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z. /HRT

Nenad Periš

Nenad Periš

Foto: Dnevnik / HRT

Prošlo je 35 dana od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. U glavni grad Srbije ponovno su stigli predstavnici hrvatske policije, a sve ovo vrijeme u Beogradu je i Matejev otac, koji je za HTV-ov Dnevnik kazao da je istraga i dalje sveobuhvatna, kako u Beogradu, tako i u Hrvatskoj. 

HRT-ova novinarka Marina Gantar kazala je kako unatoč svim današnjim naporima nije uspjela doći do informacija o službenom djelu sastanka na kojem se razgovaralo o Matejevom nestanku između srbijanske i hrvatske policije.

Istragu i dalje vodi MUP Srbije, a hrvatski tim pomaže im svojim znanjem i vještinama.

Matejev otac Nenad Periš kazao je kako nije bio pozvan na sastanak, jer su to ipak operativni sastanci dviju policija.

- Obaviješten sam da su hrvatski predstavnici MUP-a došli u Srbiju i da će se sastati s djelatnicima MUP- a Srbije u smislu operativnih sastanaka. Ja mislim da i ne trebam na takvim sastancima sudjelovati, poručio je.

Očekuje da ukoliko se nešto zaključi u smislu nedvojbenih činjenica da će biti obaviješten kao i do sada. Naglasio je da je istraga sveobuhvatna, kako u Beogradu, tako i u Hrvatskoj.

Matejev otac istaknuo je kako postoje nedoumice oko snimki, jer su kamere dosta nejasne, ali i mobitela. 

- One trebaju pokazati je li Matej bio sam na toj platformi i mobitel koji je davao signal putem. To su dvije izravne poveznice s Matejem. I to su dvije stvari koje su najvažnije u ovom trenutku, kazao je.

Istraga se i dalje nastavlja.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!