Rupa na Selskoj zakrpana, na zagrebačkoj obilaznici nema gužvi

09:47 / 30.09.2021.

Autor: Ante Raić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Gužva u prometu

Gužva u prometu

Foto: HRT / HTV

Radovi na Selskoj cesti uzrokovani puknućem vodovodne cijevi, te ulegnuće mosta na obilaznici jučer u popodnevnim satima uzrokovali su nezapamćene gužve u glavnom gradu. Ekipa Regionalnog dnevnika provjerila kakvo je stanje u prometu bilo jutros.


Rupa na Selskoj cesti, nastala u srijedu ujutro, zakrpana je. Radnici su na terenu. No, kako je Selska zatvorena, gužve su se stvarale na alternativnim pravcima u smjeru sjever-jug, primjerice na Golikovoj.

- Nikad ovakva gužva nije bila. Ovo je katastrofa. Ali dobro, što je tu je, kažu građani.

A nakon nezapamćenog prometnog kolapsa jučer poslijepodne, nakon oštećenja mosta na obilaznici, situacija se stabilizirala.

Na zagrebačkoj obilaznici gužvi i zastoja nema. Sav je promet prebačen na zapadni dio mosta preko Save. Vozi se usporeno, ali promet teče.

Istodobno, u Športskoj gimnaziji saniraju i zbrajaju štetu koju je uzrokovalo jučerašnje puknuće vodovodne cijevi. Dio zgrade dobio je struju, a na terenu je i procjenitelj štete.

- Iznosimo dio namještaja koji je potpuno upropašten. Ono što nam je u ovom trenutku najbitnije je da je dio strojeva, sportske i elektroničke opreme sačuvan i nije uništen, međutim svi drveni konstrukcijski dijelovi zahtijevaju jednu potpunu rekonstrukciju, kaže Stipe Perišić, ravnatelj Šporske gimnazije Zagreb.

Ako sve prođe prema planu, učenici bi se u klupe trebali vratiti već u ponedjeljak.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!