"Paket života" za socijalno ugrožene obitelji

08.04.2023.

07:10

Autor: Marina Gantar/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Rijeka Ljubavi

Rijeka Ljubavi

Foto: HTV / HRT

U osječkoj humanitarnoj udruzi "Rijeka ljubavi" koja se skrbi za više od 3000 članova socijalno ugroženih obitelji, u tijeku je podjela "paketa života". Nisu zaboravljena ni dječica korisnika pa se uz podjelu paketa života dijele i paketići za najmlađe. 

Uoči Uskrsa u red za preuzimanje "paketa života" mnogi su došli s djecom. Jer uz uobičajene namirnice dijele se i slatki paketi koji su, kako se blagdan bliži, sve bogatiji.

- Najmlađe ima 2 godine, najstarije 19 i nekako ćemo se snaći. Jaja će biti, mesa malo. Koliko možemo, toliko ćemo imati i proslaviti, govori Biljana.

Mnogi ljudi u ovom redu ne žele pred kameru sa svojim životnim problemima. Nemaju posao ni izvor prihoda.

- Nas je trenutno 7. Petero djece, ja i suprug. Suprug je nezaposlen, a ovdje smo par godina, rekla je.

"Paket života" sadržava 20 prehrambenih proizvoda te higijenske potrepštine. Uoči Uskrsa, donacije su izdašnije.

- Hvala Bogu, donacije stižu tako da smo za 970 obitelji spremili uskrsne pakete s prehrambenim proizvodima, obavezno uz rolanu plećku i ostalo, a naravno nikada ne zaboravljamo djecu „Rijeke ljubavi”, istaknula je Štefica Čučak, Humanitarna udruga "Rijeka ljubavi".

Tako će i ove obitelji najveći kršćanski blagdan provesti uz bogatiji stol.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!