18:39 / 31.03.2021.

Autor: Lucija Judnić/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z.M.N./HRT

Komunalni redari provjeravaju pridržavaju li se Zagrepčani mjera

Pavičić Vukičević opozvala prijedlog o nošenju maski u Zagrebu

Pavičić Vukičević opozvala prijedlog o nošenju maski u Zagrebu

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Zagrebu su danas zabilježena 462 nova slučaja zaraze koronavirusom. Neznatni rast broja novozaraženih i najavu novih mjera komentirali su danas u novooformljenom stožeru. I dok stožer i dalje razmatra nove mjere za smanjenje broja oboljelih, na terenu su pojačane kontrole, a građani podijeljenog mišljenja.


- Apsolutno, maske treba nositi, ako ćemo se paziti, ja se nadam da ćemo moć uživati na moru, rekla je Štefica.

- Nosimo maske i u tramvaju i na poslu. Osam sati smo pod maskama, tako da ne vidim uopće smisao da imamo maske na otvorenom, kazala je Ivana.

- Ne bi trebalo, ipak je potrebno malo zraka ljudima. U javnom prijevozu, autobusu, nosim masku, ali na otvorenom, da je ja sad nosim, pa ja ne mogu. Sva sam se osula, naglasila je Ljubica.

Stanko je dodao da ne vjeruje Stožeru, jer je pročitao na teletekstu da zamjenica gradonačelnika odnosno Jelena Pavičić-Vukičević kaže da je to pretjerano.

- Eto time sam vam sve rekao, dodao je.

Jure je istaknuo kako nažalost ljudi koriste priliku da krše ono što drugi preporučuju.


- Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obvezi nošenja medicinskih maski na otvorenom, izjavila je jučer vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.

- Odlučila sam izmijeniti prijedlog upućen Nacionalnom stožeru, navela je na konferenciji za novinare i istodobno objavila kako preuzima vođenje zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

- Vjerujem da su naši sugrađani odgovorni i ozbiljni i da će se pridržavati mjera. Donijela sam odluku da se svi djelatnici komunalnog redarstva, njih 103, svi djelatnici prometnog redarstva, njih 67, preraspodijele na poslove praćenja protuepidemioloških mjera. Oni će nam pomoći da se svih mjera držimo i da se zaštitimo, rekla je Pavičić Vukičević.

- Nisam za to da se uvede mjera nošenje maske na otvorenom i mislim da je najbolje da u ovom trenutku preuzmem vođenje Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, rekla je na konferenciji za novinare.

- Želim vas izvijestiti da preuzimam vođenje Stožera Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bježim od odgovornosti, dodala je Pavičić Vukičević.

- Ovo nije dio moje kampanje, ovo je dio mog posla, odgovorila je Pavičić Vukičević na pitanje o smjeni Olivere Majić s čela zagrebačkog Stožera civilne zaštite.

Najavila je kako će održati sastanak Stožera civilne zaštite grada Zagreba u novom sastavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!