Posebne mjere sigurnosti u Zagrebu i Gorici zbog Erdoganova dolaska

06.09.2022.

20:09

Autor: Adrijan Vucić/Dnevnik/HRT

Turski predsjednik Erdogan

Turski predsjednik Erdogan

Foto: Dado Ruvic / REUTERS

Turski predsjednik sutra stiže u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj. Tom prilikom će sudjelovati u otvaranju Islamskog centra u Sisku, a u planu je i njegovo sudjelovanje na Gospodarskom forumu Hrvatska - Turska. Zbog njegova dolaska na području Zagreba i Velike Gorice bit će provedene posebne mjere sigurnosti, a uspostavit će se i privremena regulacija prometa pri čemu će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa na dijelovima prometnica koje vode od zračne luke prema središtu grada...

Predsjednik Turske u srijedu i četvrtak boravi u Zagrebu. Uzrokovat će to velike prometne zastoje kojih zbog radova ima na pretek. Ono što je važno napomenuti je da policija od danas regulira promet, a objavili su i kartu s obilaznim pravcima.


U srijedu će biti otežana vožnja od Zračne luke "Franjo Tuđman" u Velikoj Gorici, u Aveniji Većeslava Holjevca i Ulici Savezne Republike Njemačke kroz Novi Zagreb, na Mostu slobode, u Ulici Hrvatske bratske zajednice te Vukovarskoj i Miramarskoj do središta grada. 


Sutradan će u blokadi privremeno biti prometnice u središtu grada, ali i u smjeru Siska, gdje će turski predsjednik otvoriti Islamski centar.


U četvrtak se očekuju povremeni zastoji prometa u ulicama Zelengaj i Pantovčak, širem središtu grada te u Novom Zagrebu u smjeru zračne luke. 


Na Mostu slobode već se vozi otežano zbog sanacije koja je u tijeku. A sutra će u trenutku prolaska turskog izaslanstva most u potpunosti biti zatvoren za sve građane. Ono što je važno napomenuti je da je u okolici mosta zabranjeno zaustavljanje i parkiranje vozila te je sve ograđeno policijskim trakama, tako će biti duž cijele rute kojom će izaslanstvo proći.


- Turski predsjednik dolazi u Zagreb i bit će posebna regulacija prometa i danas i sve do četvrtka. Takva je situacija i molim građane za strpljenje jer ta posebna regulacija prometa, i prometa u mirovanju i cestovnog prometa, jednostavno, naravno da će stvoriti određene probleme, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.


Posebna regulacija završava u četvrtak u 22 sata, kada se očekuje normalizacija prometa gradskim ulicama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!