19:05 / 04.03.2021.

Autor: Dnevnik/HRT

Potvrđeno - ravnatelj dubrovačke bolnice cijepio rodbinu preko reda

Zaključak inspekcije

Zaključak inspekcije

Foto: HRT / HTV

U slučaju ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića, koji je cijepio majku i oca te roditelje svoje supruge, završen je nadzor inspekcije Ministarstva zdravstva, a predmet proslijeđen liječničkoj komori koja može pokrenuti daljnji disciplinski postupak.

- Ono što možemo potvrditi je činjenica da je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kao neovisna i samostalna ustrojstvena jedinica, tijekom nadzora utvrdila odstupanja od Plana uvođenja, praćenja i provođenja cjepiva, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Inače, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - stanje se i dalje ne smiruje. U posljednja 24 sata - zabilježeno su 94 novozaražene osobe. Pozitivan je gotovo svaki četvrti testirani. A interes za cijepljenje raste. U prva tri dana u Hrvatskoj se putem interneta i telefona prijavilo više od 45 tisuća ljudi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!