Ravnatelj bolnice cijepio rodbinu preko reda

19.02.2021.

19:45

Autor: Ivana Brailo Brnas/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: Zeljko Lukunic / /PIXSELL

Još jedan slučaj cijepljenja preko reda danas je izašao u javnost. Svojoj bližoj rodbini to je omogućio ravnatelj dubrovačke bolnice, Dr. Mario Bekić.

Vijest o tome da je cijepljenje omogućio svojim roditeljima, kao i roditeljima svoje žene potvrdio je i sam ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, Dr. Mario Bekić.

Izjavu nije želio dati, pred kameru je stao samo za lokalne medije, kazavši kako u svom postupku ne vidi ništa nezakonito jer je bila riječ o otvorenim dozama cjepiva koje bi se u suprotnome bacile.

Svoje očitovanje poslao je i Ministarstvu zdravstva kazavši kako njegovi roditelji, kao i roditelji njegove žene, spadaju u ugroženu skupinu te dodao kako čuvaju njegovo četvero djece.

Dodao je da postupanje s otvorenim dozama cjepiva nije regulirano te da je postupao u najboljoj namjeri osiguravši cjepivo ugroženim osobama od kojih većinu, kako kaže, ne poznaje.

Ministarstvo zdravstva potvrdilo je da u Opću bolnicu Dubrovnik šalje inspekciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!