Raspisan natječaj za advent 2022./23.

02.07.2022.

19:50

Autor: Gordan Ćelić/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Natječaj za advent

Natječaj za advent

Foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Ljetna je sezona tek počela, a u Zagrebu se već razmišlja o zimskoj. Sljedeći će Advent biti ponešto drukčiji od dosadašnjih. Izlazi i izvan središta grada. I uvjeti natječaja se mijenjaju.

Početak je srpnja, 29 Celzijevih stupnjeva u hladu. Razmišljamo kako se najbolje rashladiti, a u gradskoj upravi već se razmišlja o zimi. Gradonačelnik Tomislav Tomašević raspisao je javne natječaje za advent 2022./23.

Ugostiteljske i prodajne kućice ostaju samo u užem središtu grada, na Jelačićevu trgu te u Gajevoj i Bogovićevoj ulici. Na drugim lokacijama zakupci moraju zadovoljiti još neke uvjete.

- Organizator koji se javi na natječaj je dužan osmisliti jedan cjeloviti program na određenoj lokaciji, nekakav kulturni program, uz to taj program obuhvaća i trgovačke kućice i kućice za ugostiteljstvo, rekla je Martina Jurišić, pročelnica ureda gradonačelnika.

Ove se godine advent širi na zagrebačke četvrti. 

Prošle godine Zagrebački advent prošao je bez omiljenog klizališta na Tomislavcu. Ove godine, na zahtjev naših sugrađana, ono se vraća pod ovim uvjetima.

Propisana je najveća površina leda na zelenim površinama pri čemu će se zauzeće zelene površine bodovati na način da što manje zelene površine bude zauzeto ledom to će ponuditelj dobiti veći broj bodova.

Još je malo vremena ostalo za proučavanje natječaja i skupljanje bodova. Ponude se predaju do 31. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!