Bliži se oproštaj od 2023. Gradovi diljem svijeta obavljaju posljednje pripreme za najluđu noć u godini. I u mnogim hrvatskim gradovima organiziran je bogat zabavni program, a neki, poput Samobora i Fužina, novu će tradicionalno dočekati već sutra u podne.
Sigurno je i da neće nedostajati hrane i pića, a u nastavku provjerite kako će izgledati proslave u nekim hrvatskim gradovima:
Nova godina diljem srednje Dalmacije Crikveničani dočekuju - Silvestrovo Blagdani su na Kvarneru privukli brojne turiste Posljednji ovogodišnji vikend u Novigradu U Istri uz brojne programe u hotelima, zabave ima i na ulicama Fužine u podne ispraća Staru i dočekuje Novu godinu Dubrovčani će Novu godinu dočekati na Stradunu uz Zdravka Čolića U Crikvenici za doček Nove godine otvorena tri hotela Slavonski Brod i Požega također organiziraju doček 2024. na otvorenom Doček Nove godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Doček Nove 2024. na otvorenom i na sjeveru Hrvatske Novogodišnji kupači na Lošinju Zadrani u 2024. bez vatrometa i uz popularnog Jolu U Zagrebu na Silvestrovo bit će lijepo vrijeme, slično današnjem Doček Nove godine u Puli uz Indiru i Vojka V Riječane će u novogodišnjoj noći zabavljati Gibonni U Zagrebu su pripreme za Novogodišnju noć u punom jeku Koprivnica i Križevci dočekuju Novu godinu na glavnim trgovima Varaždin u Novu godinu bez vatrometa, ali veselo i zabavno Split nije odustao od vatrometa Karlovac u Novu godinu uz vatromet i koncerte na otvorenom Doček Nove godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji Dobra ponuda na osječkim tržnicama Bez većih gužvi na zagrebačkom Dolcu Jutros bogata ponuda na Dolcu, ali i cijene za bogataše - komentiraju kupci.
- Ja sam to očekivao s obzirom na uvođenje eura, ali mislim da su ipak malo pretjerali, rekao je Ante.
- Uđite u dućan, ljekarnu, mesnicu, svugdje su cijene išle gore. Nije to samo po tržnicama, naglasila je Ivana.
Krumpir i povrće za juhu po dva eura, salata, blitva i raštika po četiri. Najtraženiji je ipak kiseli kupus od tri eura po kilogramu za koji se dugo čekalo u redu.
- Ja mislim po prilici oko pola sata. Isplati se jer je dobro i fino, poručila je Đurđica.
Katica je rekla da će raditi sarmu te peći i teletinu i odojak. Gužve i ispred mesnica. Prasetina i teletina najtraženije.
- To je tradicionalno kod nas Hrvata, bez toga očito nova ne može početi. Ponuda je odlična, samo su cijene veće nego prošlih godina. Nažalost, mi ne možemo utjecati na to, istaknuo je Mario.
- Ispeći ću teletine u rolu i to je to, dosta, dodala je Biserka.
Za planove, čini se, još ima vremena. Mnoge će kumice, mesari i ribari i sutra biti na Dolcu kako bismo u novu godinu svi ušli zadovoljni i siti.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!