15:04 / 09.03.2021.

Autor: Vijest/P.F./HRT/Hina

Škoro: Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu

Škoro: Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu

Škoro: Maksimirski stadion je spomenik korupciji i klijentelizmu

Foto: Vijesti / HRT

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba, održao je konferenciju za novinare ispred stadiona u Maksimiru. 

Ustvrdio je da je Maksimirski stadion spomenik korupciji i klijentelizmu jer je do sada na održavanje i obnovu tog objekta potrošeno više od milijardu kuna, a on je dobrim dijelom izvan funkcije. Govorio je ne samo o problemima stadiona, nego i kluba Dinamo. Rješenje je, kazao je, vjerojatno u činjenici da bi to trebao biti privatni nogometni klub.

Komentirao je i previranja oko imenovanja predsjednika Vrhovnog suda između predsjednika i premijera.

- Hajde pustimo njih, ali naši ustavnopravni stručnjaci tumače nešto što se izdogađalo u zadnjih nekoliko godina. Po Ustavu predsjednik ima obvezu i pravo predložiti to. Ali postoji zakon iz 2018. koji govori o tome da se Državno sudbeno vijeće treba uključiti u proces i da oni trebaju biti ti kroz koje će to proći. I sad imamo situaciju ove godine da trebamo imenovati novog predsjednika Vrhovnog suda i sad smo se sjetili da tu nešto ne štima, rekao je Škoro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!