Testovi stigli u Zadar i Zagreb, uskoro će biti podijeljeni školama

10.02.2022.

12:03

Autor: Podnevni Dnevnik/IMS HTV-a/HRT

Antigenski testovi za učenike krenuli prema školama

Antigenski testovi za učenike krenuli prema školama

Foto: Duško Jaramaz / PIXSELL

Brzi antigenski testovi stigli su i u Zadar te Zagreb. Ravnatelji tamošnjih osnovnih i srednjih škola podijelit će ih profesorima, a oni učenicima. Podsjetimo, samotestiranje nije obvezno, a roditelji koji ne žele testirati djecu, moraju ispuniti i potpisati obrazac.


Za učenike Zadarske županije osigurano 40-ak tisuća testova 

- Obavijesti za roditelje su već krenule po terenu, po svim medijima, odnosno čulo se i ranije, pa evo od sutra nadamo se da će testovi biti u rukama roditelja, odnosno učenika, da će u nedjelju odnosno ponedjeljak se samotestirati i dalje sukladno uputama, rekao je Andrija Vanjak, ravnatelj OŠ Pakoštane.

- Načelno, učenici će se testirati kod kuće, naravno oni koji to žele. Oni koji ne žele ne moraju i nije nikakv uvjet. Testiranje će obaviti u nedjelju prije spavanja kako bi u ponedjeljak došli negativni u školu i kako bismo smanjili broj samoizolacija, rekla je Anita Basioli, ravnateljica Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar.

Za zagrebačke učenike osigurano 200 tisuća testova

Brzi antigenski testovi stigli su i u Zagreb. Ravnatelji osnovnih i srednjih škola podijelit će ih nastavnicima, a oni učenicima. Za zagrebačke učenike osigurano je 200 tisuća testova. Podsjetimo, samotestiranje nije obvezno, a roditelji koji ne žele testirati djecu, moraju ispuniti i potpisati obrazac.

U petak od 8 do 16 sati izvršit će se distribucija iz našeg logističkog centra, u Heinzelovoj ulici. Ja se nadam da će svi sutra svoje testove i dobiti, kazao je ravnatelj Crvenog križa Zagreb Petar Penava


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!